Загарбники в Мелітополі масово перевіряють телефони просто на вулицях

Загарбники в Мелітополі масово перевіряють телефони просто на вулицях

Укрінформ
У тимчасово захопленому Мелітополі російські військові перевіряють телефони містян просто на вулицях.

Про це в ефірі телеканалу Freedom сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, повідомляє Укрінформ.

"Цензуру було введено в перший місяць окупації. Вже з цього часу були обмежені канали комунікації: відключене телебачення, обмежені інтернет-ресурси, постійно був відключений мобільний зв'язок. Зараз росіяни намагаються запровадити не так цензуру, як терор за допомогою цензури. Вони своїми "офіційними" документами запровадили те, що у будь-якого перехожого вони можуть забрати телефон на перевірку", - розповів мер.

За його словами, перевірка відбувається таким чином: іде людина вулицею і говорить по телефону, силовики підходять і забирають його. Спершу просто перевіряють, чи є підписка в Telegram-каналах на українські пабліки. Якщо знаходять, то виписують штраф.

Читайте також: У захопленому росіянами Мелітополі щоранку обшукують учнів у школах

"Якщо знаходять повторно або виявляють слова на кшталт "орки", "рашисти", то людей забирають у полон. Зараз у полоні можуть просидіти від кількох днів до кількох місяців", - зазначив мер.

Крім того, перевірки можуть проводитися в оселях, додав Федоров. Якщо знаходять речі з українською символікою, можуть забрати майно.

Міський голова Мелітополя зазначив, що терор на тимчасово захоплених територіях посилюється. Причина – загарбники не можуть здобути лояльність серед місцевого населення.

Читайте також: Мешканці Херсона та Мелітополя почали позбавлятись рублів

Як повідомляв Укрінформ, росіяни заборонили мешканцям тимчасово захоплених територій Запорізької області переводити годинник на зимовий час.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-