На Харківщині запроваджують 12 черг відключення світла

На Харківщині запроваджують 12 черг відключення світла

Укрінформ
На Харківщині з 31 жовтня вводиться 12 черг відключення світла для побутових споживачів, на промислових підприємствах не економитимуть, аби економіка регіону стабільно працювала.

Про це повідомила пресслужба АТ “Харківобленерго” у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“У зв'язку зі складною ситуацією в енергетичній сфері держави, яка склалася внаслідок ворожих атак з боку російської федерації на об'єкти критичної інфраструктури у різних регіонах України, АТ "Харківобленерго" вводить графік погодинних відключень електроенергії для споживачів Харкова та Харківської області. Вводиться 12 черг відключення тривалістю по 3 години кожна, у період з 7.00 до 22.00”, - йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що об'єкти критичної інфраструктури, міський електротранспорт, метро, об'єкти КП “Харківські теплові мережі", КП "Харківводоканал" та інші відключатися не будуть, також відключення не торкнеться промислових підприємств. “Економіка країни повинна працювати”, - зазначили в компанії.

Крім того, графік погодинних відключень не вводитимуть у деокупованих населених пунктах Харківської області.

У компанії пояснили, що “Графік погодинних відключень” опубліковано у вигляді PDF-файлу на головній сторінці свого офіційного сайту. Він буде актуальним протягом тижня, з 31 жовтня по 6 листопада.

Громади області почали адаптувати життя відповідно до графіка. Зокрема, на Лозівщині змінили розклад дистанційних уроків. З понеділка, 31 жовтня, вчителі проводитимуть заняття з 8:00 до 10:00 та з 13:00 до 15:00.

Читайте також: Українці добровільно зменшили споживання електроенергії на 5-10% – Герус

Як повідомляв Укрінформ, НЕК "Укренерго" надало обленерго розпорядження обмежити електропостачання різних категорій споживачів у всіх регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-