Дітям з Херсонщини, яких вивезли «відпочити» до рф, не дозволяють повернутися - Хлань

Дітям з Херсонщини, яких вивезли «відпочити» до рф, не дозволяють повернутися - Хлань

Укрінформ
Дітям із Херсонщини, яких російські загарбники вивезли до рф начебто "на відпочинок", не дозволяють повернутися додому і навіть зв'язатися з батьками.

Про це повідомив у Фейсбуці депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

"росіяни продовжують порушувати міжнародне право: дітей, яких вивезли з окупованих територій на так званий відпочинок і в табори, не відпускають назад", - зазначив Хлань.

За його інформацією, дітям також не дозволяють подзвонити батькам. Передавати повідомлення рідним вони можуть лише через інших дітей - тих, чиї батьки погодилися на співпрацю з окупаційною "владою".

Читайте також: Загарбники вивезли до Криму 46 вихованців херсонського обласного будинку дитини

Також Хлань повідомив, що колаборантів вивозять з Херсона. За його словами, продовжують надходити повідомлення, що в будинки та квартири на Лівому березі заселяються військові. Людей при цьому можуть просто виганяти на вулицю. Подібне фіксують у Генічеську, Каховському районі, Олешках. З лікарень Херсона вивозять обладнання, і надходить інформація, що медичні заклади будуть перелаштовувати під воєнні госпіталі.

Читайте також: Загарбники вивезли до Криму майже дві тисячі дітей із Херсона та Запоріжжя

Як повідомляв Укрінформ, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов не виключає, що російські війська під час евакуації з Херсонщини здатні влаштувати там теракти із підривом житлових будинків.

Керівник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич просить жителів тимчасово окупованої області ігнорувати заклики російських загарбників про так звану евакуацію. За його словами, ворог хоче взяти херсонців в заручники та використовувати їх як «живий щит».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-