Дрони-камікадзе, артилерія й ракети: ворог за добу атакував десять областей України

Дрони-камікадзе, артилерія й ракети: ворог за добу атакував десять областей України

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли десяти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 27 жовтня.

Ворог цієї ночі атакував одну з громад Київщини, є декілька влучань по об’єкту інфраструктури. На місці працюють рятувальники, пожежа ліквідована. Попередньо, жертв та постраждалих немає. Під час повітряної атаки є збиття повітряних цілей силами протиповітряної оборони.

Читайте також: Армія рф обстріляла околиці Запоріжжя

Також росіяни вночі атакували околиці Запоріжжя, за попередньою інформацією, це були три снаряди реактивних систем залпового вогню “Смерч”. Постраждалих немає. Руйнувань зазнав об’єкт інфраструктури. Виникла пожежа, що була вчасно ліквідована співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій. Більш детальна інформація щодо наслідків з’ясовується.

Також, ворог вранці, 27 жовтня, відкрив вогонь з артилерії по прикордонних громадах Сумщини. Зокрема, росіяни відкрили вогонь по Хотінську громаді: артобстріл розпочався після 7:30 та наразі триває. Білопільську громаду ворог розпочав обстрілювати після 8 ранку. Наразі обстріл триває. Вчора протягом дня ворог двічі відкривав вогонь по населених пунктах області, без постраждалих.

Над Дніпропетровщиною вночі українські військові збили російську ракету Х-59. Ніч завдяки цьому була без “прильотів” та постраждалих.

Читайте також: ЗСУ відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів

На лінії зіткнення у Харківській області росіяни наносили артилерійські, мінометні удари по населених пунктах Куп’янського та Харківського районів. Під ворожим вогнем перебували щонайменше 10 населених пунктів на території Харківщини, постраждалих немає. Під час обстеження територій в Ізюмському районі на міні підірвались піротехніки. Один чоловік загинув, п`ять - госпіталізовані.

На Луганщині, за результатами вогневого ураження противника в районах населених пунктів Коржове, втрати ворога склали до 60 осіб загиблими. Підтверджено ураження району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, трьох опорних пунктів та зенітного ракетного комплексу.

В Луганській області українські ракетні війська і артилерія протягом доби уразили чотири пункти управління, вісім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, три склади з боєприпасами та шість інших важливих військових об’єктів противника.

Сили оборони відбили чергову атаку агресора в районі Білогорівки. Ворог шість разів штурмував позиції захисників Луганщини, наніс 23 артилерійських удари та один ракетний.

Читайте також: Повітряні сили вночі збили над Дніпропетровщиною російську ракету

На Донеччині росіяни вночі здійснили обстріл Краматорська невстановленою зброєю. Пошкоджені складські приміщення, частково — багатоповерхівки. Вночі й на ранок — обстріли вздовж всієї лінії фронту, зокрема, під ворожим вогнем перебули Авдіївка, Мар'їнка, Торецьк, Нью-Йорк, Бахмут.

На звільнених територіях Донеччини продовжується розмінування, видача гуманітарної допомоги, матеріальних виплат. Також облаштовуються пункти обігріву, приготування і видачі їжі. За минулу добу в області троє загиблих та двоє поранених цивільних.

В Одеській області вчора ввечері та вночі знищено п’ятнадцять дронів Shahed-136.

Над Миколаївщиною також українськими військовими знищено три дрони іранського виробництва.

На Миколаївщині за минулу добу під ворожими обстрілами перебувала Шевченківська громада. Зокрема, вчора протягом дня та сьогодні вночі обстрілів зазнали п’ять населених пунктів громади. Внаслідок артилерійських ударів пошкоджено інфраструктуру, постраждалих немає. Тривають обстріли Березнегуватської громади, під ворожим вогнем перебували околиці одного з населених пунктів. Детальна інформація уточнюється. Також вночі — обстріли за межами населеного пункту Широківської громади. Влучання по відкритій території, постраждалих та руйнувань немає.

Читайте також: Вночі російські війська обстріляли промислове підприємство Краматорська

На Херсонщині тривають активні бойові дії. Ворог вкотре обстріляв населені пункти Бериславського району. Поранено цивільних жителів, пошкоджено та зруйновано житлові будинки, магазини, аптеки, фермерські господарства та автомобілі.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, противник продовжує обладнання оборонних рубежів на лівому березі річки Дніпро.

За інформацією Оперативного командування “Південь”, противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Завдає вогневого ураження Силам оборони України із авіації, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів вздовж лінії зіткнення.

Ворог двічі намагався прорвати оборону українських військових, успіху не мав, із втратами відступив. Загарбники з танка обстріляли нещодавно звільнену Трифонівку, пошкоджено житлові будинки, поранено одну цивільну особу.

У Бериславському районі вчора ввечері підрозділом зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування “Південь” збито російський ударний вертоліт Ка-52. Також над Херсонщиною збито два ворожих дрони-камікадзе.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня у Генеральному штабі Збройних сил України поінформували, що за добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських загарбників в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Бахмут, Іванград, Соледар, Майорськ, Красногорівка і Мар’їнка на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-