На Київщині запровадили режим економії електроенергії

На Київщині запровадили режим економії електроенергії

Укрінформ
Рада оборони Київської області під головуванням голови ОВА Олексія Кулеби ввела обмеження на споживання електричної енергії для жителів області в період з 7:00 до 23:00.

Про це інформує Київська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

На засіданні Ради було прийнято рішення, що жителям та підприємцям області необхідно зменшити використання електроенергії.

«Обов’язок кожного – максимально обмежити використання електроенергії. Наголосив про це на робочій нараді сьогодні. Це допоможе стабілізувати енергосистему, а також мінімізує можливість вимушеного вимкнення світла», — наголосив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Читайте також: Україна наступного тижня отримає від Заходу майже 600 одиниць енергетичного обладнання - МЗС

Жителям області рекомендовано зменшити користування енергозатратними приладами: пральними машинами, бойлерами, кондиціонерами, обігрівачами, електрочайниками та електроплитами. Необхідно також вимикати зайве світло в приміщеннях, перенести господарські роботи на денний час.

Крім того, учасники наради вирішили, що влада на місцях має вжити необхідні заходи та провести відповідну роботу з підприємцями, керівниками підприємств, установ та організацій усіх форм власності щодо обов’язкового обмеження споживання електроенергії в період 07:00-23:00. Зокрема, йдеться про вимкнення освітлення зовнішньої реклами, LED-екранів та ілюмінації, зміни графіку роботи енергозатратних приладів і механізмів.

Читайте також: У харківському метро задля економії електроенергії змінили інтервали руху

Як повідомлялося, через різке збільшення рівня споживання у Харківській, Сумській, Полтавській областях України НЕК "Укренерго" вводить обмеження споживання в цій частині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-