СБУ затримала одну з організаторів псевдореферендуму на Луганщині

СБУ затримала одну з організаторів псевдореферендуму на Луганщині

Фото
Укрінформ
Під час стабілізаційних заходів на визволеній території Луганської області співробітники СБУ затримали одну з організаторів влаштованого росією псевдореферендуму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що колаборанткою виявилася 50-річна жителька села Стельмахівка. Жінка працювала на місцевому сільськогосподарському підприємстві, а після вторгнення російських військ з ідеологічних міркувань пішла на співпрацю з ворогом.

Установлено, що у відповідь на лояльність загарбники доручили фігурантці підготовку та проведення фейкового референдуму в її рідному селі.

За даними слідства, щоб забезпечити «входження» загарбаних територій до складу рф, жінка обходила з урною для збору бюлетенів двори односельців, агітувала їх проголосувати за «приєднання» до росії. Окрім того, у складі так званої виборчої комісії вона забезпечила «підрахунок голосів» на користь заздалегідь визначеної у кремлі «статистики».

Колаборантка перебуває під вартою. Слідчими СБУ жінці оголошена підозра за ч. 2 ст. 110 (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб) та ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу.

Читайте також: Підозру за підтримку псевдореферендуму оголосили ще 12 «депутатам днр»

Зловмисниці загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, днями правоохоронці оголосили підозру чотирьом громадянкам України, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму, влаштованого росією в Луганській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-