На Харківщині виявили плани загарбників із координатами обстрілів і паспорти військових рф

На Харківщині виявили плани загарбників із координатами обстрілів і паспорти військових рф

Фото
Укрінформ
На Харківщині, в місцях колишньої дислокації російських військ, правоохоронці виявили їх плани з координатами обстрілів і паспорти військових рф.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ. 

“Прокурори Дергачівської окружної прокуратури спільно зі слідчими поліції виявили чергові місця дислокації російської армії в деокупованих населених пунктах Харківщини. Так, окупанти «облаштувались» у будинках садових товариств у с. Липці та на території приватного домоволодіння у с. Малі Проходи. Тікаючи, окупанти залишили всі докази вчинення ними воєнних злочинів на Харківщині. Серед них — «плановые цели» з вказівкою координат, по яких ворожа армія завдавала удари по Харкову та області”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, правоохоронці виявили та вилучили електрошокові дубинки. Також серед знахідок є рапорти російських солдат, які хотіли на 15 днів поїхати до мурманська та бєлгорода у відпустку.

Як повідомлялося, село Липці розташоване за 20 км на північ від обласного центру на берегах річки Харків. З 24 лютого по 12 вересня село було тимчасово захоплене російськими військами.

Зокрема, 15 серпня внаслідок обстрілу, який здійснили загарбники з території Липців, у Салтівському районі Харкова загинула одна людина, шість зазнали поранень.

Читайте також: Правоохоронці встановили чотирьох військових рф, які катували учасників АТО на Харківщині

19 жовтня начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що правоохоронці знайшли неподалік звільненого села Липці позиції загарбників, з яких ті обстрілювали Харків та інші населені пункти Харківського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-