На окупованих територіях рф бере під контроль місця позбавлення волі - правозахисники

На окупованих територіях рф бере під контроль місця позбавлення волі - правозахисники

Укрінформ
Федеральна служба виконання покарань рф відправляє своїх кураторів до слідчих ізоляторів та виправних колоній, які опинились на тимчасово окупованих територіях. 

Про це у Фейсбуці повідомила Східна правозахисна група, передає Укрінформ.

«На тимчасово окупованих рф територіях України, у тому числі після 24 лютого, залишилися місця позбавлення волі – СІЗО та виправні колонії. Наразі фсвп рф вже відправила своїх кураторів для приведення у відповідність систем контролю місць позбавлення волі за стандартами рф», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Вас зроблять винними у всіх прорахунках: Резніков звернувся до російських військових

Це означає, що ув’язнених очікує посилення режиму утримання, зокрема вводиться примусова праця для ув'язнених. Між тим за законами України праця для ув’язнених – це ПРАВО, а в рф – це обов'язок.

Зазначається, що у пенітенціарних закладах на окупованій території йдуть процеси поширення кримінального світу росії.

«Ще в 2018 році в Ростові-на-Дону пройшла сходка «злодіїв у законі», на якій за окупованою частиною Донбасу поставили «смотрящего» - «злодія в законі» Едуарда Асаіряна на прізвисько «Осетрина», - нагадує Східна правозахисна група.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали вісьмох людей

Як повідомлялось, російські спецслужби намагалися наповнити Україну завербованими «зеками з лнр». Агентурну мережу, яку ворог перекинув до різних регіонів України, нейтралізувала контррозвідка СБУ. До її складу входили ув’язнені, які перебували у виправних установах кількох підконтрольних областей, куди їх етапували з тюрем тимчасово окупованої Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-