росіяни розстріляли диригента Херсонської обласної філармонії - прокуратура

росіяни розстріляли диригента Херсонської обласної філармонії - прокуратура

Укрінформ
У Херсоні окупанти розстріляли диригента обласної філармонії Юрія Керпатенка - розпочато розслідування.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура у Фейсбуці передає Укрінформ.

"Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушень законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за даними слідства, представники країни-агресора розстріляли у власній оселі в місті Херсоні диригента оркестру обласної філармонії через те, що він відмовився з ними співпрацювати. До цього окупанти погрозами намагалися схилити чоловіка до співпраці. Загиблий перестав виходити на зв'язок із близькими у вересні поточного року.

Наразі правоохоронці вживають заходів, спрямованих на швидке, повне та неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Читайте також: На Харківщині знайшли тіла чотирьох цивільних, яких росіяни розстріляли у погребі

Подію прокоментувала у Фейсбуці начальник управління культури Херсонської міської ради Світлана Думинська.

"В Херсоні окупанти розстріляли відомого музиканта, диригента, аранжувальника Юрія Керпатенка… В це неможливо повірити! Отак трусливо, крізь двері! І байдуже, що там за дверима родина… Вони прийшли звільняти і звільнили… від життя абсолютно мирну людину!!! А в цей момент сальди звертаються до своїх посіпак і просяться організувати для колаборантів втечу до Криму! Ці таракани ховаються, а чудовий музикант більше не вийде на сцену і не стане перед оркестром!", - написала Думинська.

Читайте також: У деокупованому Куп’янському районі виявили тіла трьох цивільних

Як повідомлялося, поліція встановила особи понад 150 колаборантів, які сприяли проведенню фейкового референдуму в Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-