На звільнених територіях Луганщини ще немає ЦНАПів, але все готове для їх роботи – Гайдай

На звільнених територіях Луганщини ще немає ЦНАПів, але все готове для їх роботи – Гайдай

Укрінформ
ЦНАПів на деокупованих територіях Луганщини поки що немає через воєнну небезпеку, але вже підготовлені пересувні відділення цих установ, а також Укрпошти, ПФУ і таке інше.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гадай під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Потреба в цих установах є величезна. Поки що відкрити їх неможливо, на жаль, але ми підготувались і тільки чекаємо заходу на ці території. Як тільки нам дозволяють зайти в певний населений пункт, де буде більш-менш прийнятна безпекова складова хоча б для декількох годин на добу, – ми одразу будемо заходити з пересувними ЦНАПами, мобільними поки що», - наголосив Гайдай.

Він додав, що обласна адміністрація працює в контакті з керівником Укрпошти Ігорем Смілянським над створення мобільних поштових відділень.

«Все це працюватиме, як то кажуть, «з коліс». Чим далі буде просуватись лінія фронту, тим далі будуть зміщуватись мобільні відділення цих установ, банків, усього, що необхідно для адміністративних послуг. А на тій території, яка вже буде абсолютно безпечна, ми встановлюватиме Центри надання адміністративних послуг уже постійні, з постійними працівниками», - запевнив очільник Луганської області.

Читайте також: Влада готова надавати допомогу звільненим селам Луганщини, але через обстріли це неможливо – Гайдай

Як відомо, Луганщина має великий досвід у створенні пересувних відділень установ, які надають адміністративні послуги. Зокрема, задовго до повномасштабного вторгнення рф спеціалізовані авто приймали відвідувачів на Контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», де обслуговували мешканців окупованої частини області. Також їх використовували у віддалених селах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-