У Кривому Розі із трьох знеструмлених шахт врятували гірників, ще 98 - досі під землею

У Кривому Розі із трьох знеструмлених шахт врятували гірників, ще 98 - досі під землею

Укрінформ
Шахтарів, які залишилися під землею в знеструмлених шахтах, через ворожий обстріл, обіцяють до другої ночі підняти на поверхню.

Про це в Телеграмі повідомляє начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Великою проблемою та великим викликом було те, що на момент удару у підземних гірничих виробках, баштових копрах та шахтних галереях було 854 шахтарі у чотирьох шахтах. Закінчується складна рятувальна операція з використанням котргрузів, противаг, ручних лебідок для порятунку людей. Одночасно вирішувалися питання з повітрям, їжею та теплими речами", - йдеться у дописі.

Читайте також: росіяни компенсують безсилля на полі бою ракетним терором міст - Міноборони

На цей час під землею із 854 працівників залишилося в одній із шахт 98, за графіком повинні всіх підняти на поверхню до другої години ночі.

Вілкул додав, що робота з їх підняття проходить нормально. Ліквідація аварії вкотре показала, що важливо мати план ліквідації аварії та проводити тренування.

Читайте також: росіяни випустили по Дніпропетровщині понад 10 ракет

Раніше повідомлялося, що агресор випустив по Дніпропетровщині 18 ракет, п'ять із яких збили сили ППО. У Кривому Розі внаслідок ракетного удару по об'єкту енергетичної інфраструктури було порушено електро- та водопостачання Тернівського та частково Покровського районів. Усього по Кривому Рогу було випущено три ракети. Одну збило ППО, дві влучили. Руйнування серйозні, але обійшлося без жертв. Увечері агресор ударив по Кривому Рогу дронами-камікадзе. Знову цілилися в об'єкт інфраструктури. Два дрони-камікадзе Shahed-136 були збиті силами ППО. Один – влучив. Люди не постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-