Мінкульт виключив пам’ятник Островському на Хмельниччині з переліку місцевих пам’яток – ОВА

Мінкульт виключив пам’ятник Островському на Хмельниччині з переліку місцевих пам’яток – ОВА

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики виключило пам’ятник радянському письменнику Миколі Островському в Шепетівці на Хмельниччині з переліку пам’яток місцевого значення.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

«На наше звернення Мінкульт виключив пам'ятник Островському, що у місті Шепетівці, з переліку пам'яток місцевого значення», - йдеться у повідомленні.

У наказі міністерства зазначається, що пам’ятка монументального мистецтва місцевого значення «Пам’ятник М.О. Островському» не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Читайте також: В Одеській мерії вважають, що для ЮНЕСКО не має значення, чи приберуть пам’ятник Катерині II

Раніше Хмельницька обласна рада прийняла рішення про демонтаж до 1 липня пам’ятника Миколі Островському відповідно до норм закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки».

Пам’ятник не змогли вчасно знести через статус пам’ятки місцевого значення. Після демонтажу його планують передати музею тоталітарних режимів «Територія терору» у Львові.

Читайте також: У Фінляндії демонтували останній пам'ятник Леніну

Пам’ятник Миколі Островському встановлений поруч із Музеєм пропаганди в Шепетівці.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці зареєстрували петицію із пропозицією встановити пам’ятник королеві Великої Британії Єлизаветі II на місці пам’ятника більшовицькому військовому діячеві Миколі Щорсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-