На Харківщині розмінували дамбу, підрив якої міг затопити села

На Харківщині розмінували дамбу, підрив якої міг затопити села

Укрінформ
На деокупованій території Харківщини з-під дамби, підрив якої призвів би до затоплення населених пунктів, фахівці вилучили 175 кг тротилу і міни.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Біля однієї з дамб наші сапери знайшли та вилучили близько 175 кілограмів тротилу та 68 протитанкових мін і електродетонатори. Все це залишили після себе окупанти, а вибухотехнікам Національної поліції вдалося зірвати план російських загарбників», - сказав представник МВС.

За його словами, завдяки розмінуванню вдалося запобігти можливій надзвичайній ситуації – затопленню сіл.

Єнін наголосив, що зараз дуже важливо дотримуватися правил безпеки на визволених територіях через мінну небезпеку.

«Лише вчора на території селища Слобожанське підірвалися на розтяжці дві особи, їх госпіталізовано», - зазначив перший заступник міністра.

Читайте також: До розмінування Харківщини залучили робота-сапера на прізвисько «Бобер»

Як повідомляв Укрінформ, за даними ДСНС, у Харківській області до кінця року мають бути розміновані об’єкти енергопостачання та житлово-комунального господарства, навчальні та медичні заклади, близько 4 тис. км доріг, а також мають бути очищені території під лініями електропередачі та весь житловий фонд.

Фото: Сергій Болвінов / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-