Через аварію Україна припинила газопостачання на окуповану частину Херсонщини

Через аварію Україна припинила газопостачання на окуповану частину Херсонщини

Відео
Укрінформ
Газопостачання на загарбану російськими військами частину Херсонщини було зупинене в аварійному порядку, Україна до того моменту не припиняла постачання газу.

Про це у Фейсбуці написав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«У ніч із 28 на 29 вересня на магістральному газопроводі, що постачав блакитне паливо у тому числі на окуповану територію, відбулася «розгерметизація», внаслідок чого газопостачання було в аварійному порядку зупинено», - повідомив Соболевський.

Він наголосив, що до цього моменту Україна не припиняла постачання газу, бо це - територія України, там мешкають українські громадяни, яким потрібно обігрівати свої житла та готувати їжу.

Соболевський підкреслив, що самопроголошена загарбницька «влада» відразу ж почала розганяти версію про, начебто, теракт, організований українськими спецслужбами.

«При цьому є дуже важлива обставина, яка може прояснити те, що відбувається. 24 числа в газотранспортну систему в Херсонській області почав закачуватися газ із Криму. Це підтверджується кількома джерелами, і навіть тим, що тиск у системі різко зріс», - повідомив Соболевський.

Читайте також: Україна закачала до сховищ майже 14 мільярдів кубів газу

За його словами, йдеться про маніпуляцію з боку ворога, мовляв, «добрі російські захисники зараз все полагодять і всіх врятують».

Як повідомлялося, загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; вони блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають місцевих жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-