Зеленська презентувала у Нідерландах проєкт Better Time Stories для дітей-переселенців

Зеленська презентувала у Нідерландах проєкт Better Time Stories для дітей-переселенців

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська презентувала у Нідерландах проєкт Better Time Stories, завдяки якому діти-переселенці можуть отримати книжки, начитані близькою людиною, що залишилася в Україні.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Тато далеко, тато захищає Батьківщину. Мама – медик, і вона рятує поранених військових. Бабуся відмовилася їхати й залишилася вдома. Але сьогодні саме вони почитають дитині книжку на ніч. За тисячі кілометрів хлопчик чи дівчинка почує рідний голос і впевниться, що скоро родина знову буде разом. Це проєкт Better Time Stories, завдяки якому діти – вимушені переселенці отримують за кордоном не просто книжку рідною мовою, а книжку, начитану близьким, який залишився в Україні та якого дуже бракує", – зазначила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська поділилася руханкою для дітей «Крокуй до укриття»

Проєкт ініційований компанією Interactive Kids Story (iKs), засновником якої є український підприємець Андрій Шмигельський, і фундацією нідерландської принцеси Лаурентін Number 5 Foundation. Реалізується він одразу в чотирьох країнах: Німеччині, Австрії, Нідерландах і Бельгії.

За словами Зеленської, Better Time Stories передбачає набір із п’яти двомовних книжок для дітей віком від трьох до восьми років. Їх можна подарувати або замовити через сайт. Організатори пропонують зробити благодійний внесок, купивши книжки дитині, знайомій або чужій, у подарунок.

Дружина Президента України презентувала проєкт разом із принцесою Лаурентін та колегами – першою леді Федеративної Республіки Німеччина Ельке Бюденбендер та першою леді Австрії Доріс Шмідауер.

Зеленська висловила їм подяку за те, що взяли цю справу під свій патронат.

"Сотні наших дітей за кордоном, зовсім як у мирний час, зовсім як удома, отримають вечори сімейного затишку завдяки читанню. Адже сімейне читання, коли мама чи тато бере книжку до рук і читає вголос, – це справжній ритуал не лише в Україні, а й в усіх країнах, де полюбляють книжки. Це миттєве створення затишку й захищеності. Це саме те, що всі ми згадуємо, ставши дорослими, – як нам читали, а ми слухали", – зауважила перша леді України.

Читайте також: Зеленська обговорила в Нью-Йорку майбутнє Ukrainian Freedom Orchestra

Вона додала, що дуже хоче, аби згадуючи дитинство, сьогоднішні діти згадували не стільки випробування чи повітряні тривоги, скільки миті родинної єдності.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт “Українська книжкова поличка”, що реалізується під патронатом Зеленської, підтримали вже 18 країн. Серед них – країни Європи, Азії та Близького Сходу. Незабаром книжки для українських дітей з’являться і в Африці.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-