У двох містах під Харковом після ракетних обстрілів зникла електроенергія

У двох містах під Харковом після ракетних обстрілів зникла електроенергія

Укрінформ
У двох містах - Мерефа та Люботин - і прилеглих селах у передмісті Харкова зникла електроенергія через ненадійність енергосистеми, яка виникла через ракетні удари.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в пресслужбі АТ «Харківобленерго».

«Внаслідок аварійного відключення в мережі були знеструмлені Пісочин, Люботин і декілька інших населених пунктів Харківської області. Це сталося через зниження надійності електропостачання внаслідок попередніх ракетних обстрілів енергетичних об'єктів регіону», - повідомили в компанії.

Читайте також: Обстріли Харківщини: за добу росіяни поранили сімох людей

В обленерго наголосили, що фахівці вже працюють над усуненням аварійної ситуації та роблять все можливе для найскорішого відновлення електропостачання.

Також, за даними компанії, сьогодні вдалося заживити частину Шевченківського району Харкова, яка була знеструмлена 27 вересня. Зокрема, йдеться про споживачів по вул. Отакара Яроша. Наразі без електроенергії в Харкові близько 3,5 тис. споживачів. Відновлювальні роботи тривають.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 27 вересня війська рф нанеслі ракетні удари по Харкову. Після них почалися перебої з електропостачанням в деяких районах міста.

За даними облуправління ДСНС, три ракети влучили в інфраструктурні об'єкти в Холодногірському районі, на яких виникли дві пожежі. Горів електричний трансформатор на площі 20 кв м та будівля виробничого підприємства на площі 300 кв м. Жертв і постраждалих немає.

Станом на ранок 28 вересня без електроенергії залишалося 18,5 тис. споживачів у Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-