На Львівщині зафіксували спалах дифтерії у дитячому будинку-інтернаті

На Львівщині зафіксували спалах дифтерії у дитячому будинку-інтернаті

Укрінформ
В одному із дитячих будинків-інтернатів у Львівській області, де на утриманні також перебувають люди, які мають інвалідність з дитинства, зареєстрований спалах дифтерії.

Як передає Укрінформ, про це Центр громадського здоров’я України повідомляє у Фейсбуці.

"Під час проведення планового профілактичного обстеження підопічних інтернату було виявлено у семи з них ознаки початкової стадії дифтерії. Всі вони госпіталізовані до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні", - ідеться у повідомленні.

Спеціалісти Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели відбір матеріалу для бактеріологічного обстеження у 165 контактних осіб. Також триває вивчення їхнього вакцинального статусу.

Проведена дезінфекція приміщень інтернату і камерне знезараження особистих речей.

Епідеміологічне розслідування триває. Зразки для подальших бактеріологічних досліджень будуть надіслані до референс-лабораторії Центру громадського здоров'я.

Читайте також: Усі учні мають бути обстежені лікарем і вакциновані - незалежно від форми навчання

У ЦГЗ нагадали, що дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Для нього характерне місцеве фібринозне запалення, переважно слизових оболонок ротоглотки, та загальна інтоксикація організму з ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я отримало від закордонних партнерів 600 тисяч доз вакцини проти поліомієліту, а також 70 тисяч доз препаратів проти правця і дифтерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-