На Донеччині затримали прихильників «руського миру», які відстежували переміщення ЗСУ

На Донеччині затримали прихильників «руського миру», які відстежували переміщення ЗСУ

Укрінформ
У Донецькій області правоохоронці затримали двох чоловіків, які передавали ворогу дані про переміщення Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом жителям Покровського району та міста Білозерське повідомили про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух і розташування Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який мав завдання відстежувати HIMARS

За даними слідства, у червні - вересні двоє прихильників «руського миру» неодноразово за допомогою месенджера із власних акаунтів розповсюджували текстові повідомлення про переміщення та розташування військовослужбовців ЗСУ на території Покровського району Донецької області та м. Добропілля.

Наразі одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також: У Києві викрили мережу інформаторів - передавали рф дані про важливі об’єкти

Як повідомляв Укрінформ, за збір і передачу ворогу відомостей про переміщення військової техніки ЗСУ та місця дислокації українських бійців постане перед судом житель Одеси, обвинувачений у державній зраді в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-