У звільненому Вовчанську до роботи повернулися поліцейські

У звільненому Вовчанську до роботи повернулися поліцейські

Фото
Укрінформ
Поліцейські повернулися до роботи у звільненому від російської армії Вовчанську в Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник Національної поліції України Ігор Клименко, повідомляє Нацполіція.

Зазначається, що через зруйнований міст жителі Вовчанська фактично відірвані від решти населених пунктів. Дістатися до міста можна човном.

Поліцейські налагоджують роботу у деокупованому Вовчанську Харківщини / Фото: Національна поліція

“Із Вовчанська до кордону з росією – три км. Тут відсутні комунікації та зв'язок. Але повернена поліцейська присутність. Щоправда, райвідділ понівечений, спаплюжений символікою російських загарбників та засмічений різними речами, які накрали російські загарбники в місцевих. Приблизно така ж ситуація і в інших звільнених містах. Наприклад, у Козачій Лопані в райвідділі була катівня. Місцеві показали також братську могилу, в якій окупанти захоронювали загиблих”, – повідомив Клименко.

Найближчим часом у вказані населені пункти прибудуть спеціалізовані слідчо-оперативні групи для проведення слідчих дій.

“Крім того, люди розповіли, що деяких утримуваних загарбники при відступі вивезли із собою, щоб не залишати слідів своїх злочинів. У Дергачах, Куп’янську, Шевченковому та десятках інших звільнених населених пунктах поліція також продовжує налагоджувати роботу та допомагає місцевим, тисячі з яких залишилися без даху над головою. А ворог, навіть відступивши, й надалі тероризує людей нещадними обстрілами”, – заявив очільник Національної поліції.

Глава Нацполіції додав, що поліцейські зведені загони, вибухотехніки, слідчо-оперативні групи та інші фахівці працюють на звільнених територіях Харківщини.

Читайте також: На Харківщині затримали заступницю мера Вовчанська, яку розшукували за держзраду

За його словами, роботи на звільнених територіях Харківщини дуже багато. Це розмінування, збір доказів воєнних злочинів росії, встановлення усіх осіб, які співпрацювали з ворогом. “Але основний наш обов’язок – повернути людям втрачене відчуття безпеки. Щоб вони на власні очі бачили, що Національна поліція України поруч”, – заявив очільник Національної поліції.

Як повідомлялося, Вовчанськ був захоплений військами російської федерації у перший день повномасштабного вторгнення і звільнений 11 вересня в ході масштабного контрнаступу Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-