На Закарпатті в Буштинському родовищі першу сіль почнуть добувати через п'ять місяців

На Закарпатті в Буштинському родовищі першу сіль почнуть добувати через п'ять місяців

Фото
Укрінформ
На Закарпатті в межах Буштинського родовища через п'ять місяців планують видобути першу сіль, родовище зможе забезпечити 100% потребу країни в технічній солі.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Після попередніх геологічних досліджень соляного родовища в Буштинській громаді виявили колосальний соляний пласт, котрий починається на глибині 35 м." - повідомив Микита.

Мова про кейс, який дозволяє розробляти соляне родовище в Буштинській громаді та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі.

"Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон," - зазначили в ОВА.

Зі слів Микити, цей проєкт має державне значення й перебуває під особливим контролем керівництва країни. Тут у межах інвестиційної угоди з ТОВ «КАТІОН ІНВЕСТ» декілька місяців тому вже стартували роботи.

"Зараз тут уже тривають інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Водночас закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння." - додав голова ОВА.

Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко роботи йтимуть у селі Теребля Закарпатської області.

"Працюємо в Закарпатській області. В селі Теребля відвідали підприємство "Катіон Інвест". Це компанія, яка працює на Тереблянському солеродовищі", - зазначив Тимошенко.

За його словами, підприємство планувало запустити видобуток солі в 2023 році, але довелося прискорюватися, бо основний постачальник солі "Артемсіль" припинив роботу.

Читайте також: На Закарпатті видобуватимуть сіль - виробництво може перекрити потреби країни на 100%

Як повідомлялося, через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство «Артемсіль», яке забезпечувало 100% потреби у солі України. Саме тому для виконання окремих завдань щодо покриття продовольчої безпеки країни долучили Закарпаття, яке має відповідні ресурси та потенціал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-