На Луганщині росіяни забороняють місцевим мешканцям залишати свої міста - Гайдай

На Луганщині росіяни забороняють місцевим мешканцям залишати свої міста - Гайдай

Укрінформ
Жителям Луганщини заборонено залишати місця проживання.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі начальник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Заборонено залишати міста, працюєш – змусять на роботі, сидиш вдома – прийдуть військові: на Луганщині окупанти намагаються підвищити явку під час неволевиявлення», - зазначив Гайдай.

Читайте також: Із двох сіл Луганщини загарбники виселили всіх жителів, аби створити бази

За його словами, ще на минулому тижні керманич «лнр» заявляв, що «республіка» не готова до неволевиявлення через безпекову ситуацію. Пізніше, коли кількість точкових вогневих уражень побільшала, а харківський фронт наблизився, недолугі кремлівські режисери вже ж таки вирішили спробувати зробити постановку.

росіяни підготувалися до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі «активну участь місцевих мешканців у голосуванні». Зокрема, у Біловодську на одному із підприємств начальник оголосив всім співробітникам, що явка обов'язкова. Хто не буде брати участь у голосуванні, того автоматично звільнять з роботи, а списки тих, хто не з'явиться, передадуть до «мгб лнр».

У Старобільську окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто у період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, загарбники створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому референдумі.

Читайте також: З Луганщини евакуювалися майже 80% підприємців – Гайдай

Як повідомлялося, «референдум», призначений окупаційними адміністраціями на 11 вересня, було відмінено, але після швидкого наступу ЗСУ в Харківській області загарбники різко передумали й визначились, що опитування місцевого населення триватиме з 23 по 27 вересня. При тому, що навіть Луганщину вони не змогли повністю захопити і не контролюють приблизно половину Донеччини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-