Правоохоронці розслідують знущання росіян над громадянами Шрі-Ланки на Харківщині

Правоохоронці розслідують знущання росіян над громадянами Шрі-Ланки на Харківщині

Фото
Укрінформ
Правоохоронці розпочали розслідування знущань російських військових над сімома громадянами Шрі-Ланки у Вовчанську Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, громадяни Шрі-Ланки до початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну навчались у медичному коледжі у Куп’янську. У місті вони проживали разом зі своїми родичами.

Рятуючись від російської армії, у березні семеро громадян Шрі-Ланки пішки пішли до Харкова, проте по дорозі їх затримали російські військові.

Загарбники відвезли іноземців до агрегатного заводу у Вовчанську, розмістили у камери та утримували протягом чотирьох місяців. Весь цей час військові рф знущались над людьми: виривали нігті, піддавали іншому фізичному та психологічному насиллю.

12 вересня співробітники прокуратури та поліції виявили іноземців і забезпечили їх житлом і харчуванням.

Читайте також: Громадяни Шрі-Ланки розповіли про перебування в полоні у росіян

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України отримала свідчення постраждалого від тортур фсб жителя Куп'янська. Його катували струмом і випалювали паяльником хрести на тілі.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-