Мер Львова зустрівся з Бобі Вайном

Мер Львова зустрівся з Бобі Вайном

Фото
Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий з угандійським співаком та політиком Бобі Вайном та лідерами африканських країн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Як зазначається, громадський активіст, політичний діяч та лідер провідної опозиційної партії Уганди «Платформа національної єдності» Бобі Вайн, а також доктор Грег Міллс, голова фонду Brenthrust, що створений для зміцнення економічних показників у Африці; політичний радник Президента Замбії Чіпокота Мванаваса; танзанійський політик та лідер опозиційної партії «Альянс за зміни та прозорість» Зітто Кабве прибули, щоб для того, щоб поширювати правдиву інформацію про війну та події, які зараз відбуваються в Україні.

«Ми солідарні з українцями, ми вас підтримуємо. Ми розуміємо те, що ви переживаєте зараз», - сказав Кабве.

Сторони обговорили можливості співпраці в різних напрямках. Гості засвідчили готовність допомагати та всебічно долучатись до реалізації важливих проєктів в Україні та у Львові зокрема.

Андрій Садовий розповів гостям про екосистему підтримки і турботи про людей «Незламні» (UNBROKEN), яку вибудовують у Львові. Зокрема, про центр реабілітації, містечко для матусь, а також перший біонічний протез, який уже вдалось встановити українському захиснику в одній із міських лікарень.

«Це наша війна за незалежність. Вона змусила нас всіх об’єднатися. Зараз кожен воює, кожен має свій фронт, і таку 40-мільйонну армію неможливо перемогти», - додав мер Львова.

Як повідомив Бобі Вайн у Твітері, 13 вересня він приїхав до Києва. Про свій візит артист засвідчив, опублікувавши знімок біля національного інформагентства "Укрінформ".

Бобі Вайну 40 років. Він був однією з головних музичних зірок Уганди у 2000-х роках. У 2019 році його хіт "Kyarenga" було названо піснею року на угандійському музичному конкурсі Zzina Awards. У 2017-му році Вайн став депутатом парламенту Уганди, коли противник президента Мусевені 64-річний Кізза Бесідже оголосив про звільнення їхньої політики. За рішення піти у політику, будучи популярним артистом, у пострадянських країнах Бобі часто порівнюють із чинним президентом України Володимиром Зеленським. Вайн виступає за громадянські свободи та змінність влади, а також наголошує на боротьбі з корупцією в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-