Київщина готова до опалювального сезону на 90% - ОВА

Київщина готова до опалювального сезону на 90% - ОВА

Укрінформ
Стан підготовки Київської області до опалювального сезону сягнув фінального етапу й становить 90%. 

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

"У пристоличному регіоні вже комплексно підготовлено понад 6600 житлових будинків, понад 890 шкіл та дитячих садків, понад 940 закладів охорони здоров’я (лікарень, поліклінік, ФАПів). Також до зими готові понад 1270 котелень. Частина котлів була капітально відремонтована чи замінена через значні пошкодження внаслідок російської військової агресії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці дані було оприлюднено під час засідання регіонального штабу з підготовки до сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення в осінньо-зимовий період під головуванням заступника голови КОВА Миколи Бойка.

Згідно з повідомленням, під час наради обговорили питання створення резервів палива, пересувних котелень, трубопровідної продукції, генераторів, опалювальних печей тощо.

Водночас зазначається, що фахівці з дорожньо-мостового господарства заготовляють посипковий матеріал та реагенти, приводять до належного стану снігоприбиральну техніку. Також підкреслюється, що заклади освіти мають належну підготовку до опалювального періоду 2022/2023 року.

"Основним завданням лишається забезпечення альтернативними видами живлення всіх соціальних об’єктів, щоб ми могли відреагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію. Готуємось до зими відповідально. Враховуємо всі ризики в умовах воєнного стану", — зазначив Бойко.

Читайте також: Тривоги опалювального сезону: війна витісняє тарифне питання

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, стан готовності України до опалювального сезону перевищив 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-