В Одесі росіянина засудили до 15 років в’язниці за організацію замаху на вбивство активіста

В Одесі росіянина засудили до 15 років в’язниці за організацію замаху на вбивство активіста

Укрінформ
Одеський суд виніс вирок громадянину рф, якого визнано організатором замаху на вбивство громадського активіста, - позбавлення волі на 15 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба облпрокуратури.

«Громадянина рф визнано винним та засуджено за замах на вбивство та викрадення людини, а також підготовку до терористичного акту (ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 27 п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Вироком Приморського райсуду Одеси йому призначене покарання у вигляді 15 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Як встановив суд, у травні 2014 року засуджений, будучи учасником антиукраїнського руху в Одесі, з метою залякування населення та привернення уваги громадськості до своїх суспільних поглядів, вирішив позбутися відомого одеського громадського активіста. Зловмисник підшукав серед однодумців виконавців задуму, які повинні були викрасти та вбити потерпілого, а також забезпечив спільників вогнепальною зброєю.

Читайте також: Суд ухвалив вироки щодо трьох фігурантів справи про напад на журналістів «Схем»

Зазначається, що «організатор злочину вирішив додатково мотивувати грошовою винагородою у розмірі 8 тис дол. Але протиправну діяльність усієї групи припинили співробітники СБУ, внаслідок чого злочинний план не був доведений до кінця».

Як повідомило кореспонденту Укрінформу джерело у правоохоронних органах, суд визнав винним уродженця Улан-Уде Миколу Жигайлова в організації замаху на вбивство і викрадення одеського громадського активіста, євромайданівця Марка Гордієнка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-