На Херсонщині загарбники не змогли розпочати «навчальний процес» – запрацювали 20% шкіл

На Херсонщині загарбники не змогли розпочати «навчальний процес» – запрацювали 20% шкіл

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники так і не змогли запустити «навчальний процес», в межах якого русифікують українських дітей, тут відкрили лише 20% шкіл.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

«На окупованій Херсонщині росіяни так і не змогли запустити «навчальний процес», в межах якого русифікують українських дітей. Так, 1 вересня з 457 шкіл окупанти відкрили 91, що становить 19,9%», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причиною цього є відсутність дітей, адже більшість родин виїхали з регіону. До шкіл пішло 15,5 тис. дітей, а це 12,3% від загальної кількості. До першого класу пішло 1254 дитини (11,4%).

Читайте також: Херсонці бойкотують самопроголошену владу - зривають ворожі прапори і листівки

«Такі цифри є красномовним свідченням реальної підтримки окупантів з боку місцевих. Більшість мешканців не стала віддавати своїх дітей в заручники ворогу в його пропагандистські осередки», - зазначається у повідомленні.

Центр національного спротиву закликає мешканців тимчасово загарбаних територій залишити регіон на період проведення операції ЗСУ щодо звільнення регіону.

Як повідомляє Укрінформ, у Херсоні колаборантами стали троє директорів шкіл і десять керівників дитсадків, але серед педагогів цих закладів є ті, що категорично не згодні співпрацювати з окупантами. Загалом в обласному центрі 171 освітній заклад.

На Херсонщині у школах ворог організовує воєнізовану «охорону», а батьків школярів, щоб вони погодилися віддати дітей навчатися за російською програмою, намагаються або підкупити, або залякати.

Читайте також: У Херсоні військові рф вчинили провокацію, убивши мирних мешканців

На тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей загарбники погрожують батькам, що відправлять їхніх дітей до дитячих будинків, якщо учнів не запишуть у школи, що перейшли на «російську програму навчання», з цього приводу Україна звернулася до ЮНЕСКО.

На тимчасово загарбаній Херсонщині ворог зіткнувся зі спротивом батьків, які не віддають дітей навчатися за російськими програмами, тому він змушений «мімікрувати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-