росіяни обстрілюють деокуповані села Херсонщини, ОВА просить людей евакуюватися

росіяни обстрілюють деокуповані села Херсонщини, ОВА просить людей евакуюватися

Укрінформ
Влада Херсонської області закликає населення звільнених від російських загарбників сіл евакуюватися, оскільки деокуповані території відразу зазнають ворожих обстрілів.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"Перше, на чому ми наполягаємо у спілкуванні з людьми, приїжджаючи у звільнені села, – це негайна евакуація. Наша армія не обстрілювала окуповані території, тому страху таких обстрілів у місцевого населення немає. Через це евакуюватися одразу погоджуються не всі. А вже буквально через кілька днів, після обстрілів з боку окупантів, люди самі простять нас вивезти їх звідти", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, наприклад, у селі Миролюбівка ще вчора залишалося 104 мешканці, сьогодні - вже 47. Влада допомогла з евакуацією 22 людям, ще 35 - виїхали самі.

Читайте також: Сили оборони тиснуть ворога не лише на східному фронті, а й на Херсонщині

Янушевич наголосив, що ситуація у деокупованих населених пунктах Херсонщини надважка. Так, у Князівці пошкоджено або зруйновано 100% будинків, у Високопіллі – 80%.

Тим, хто залишається у деокупованих населених пунктах Херсонщини, намагаються доставляти їжу, ліки та інші гуманітарні вантажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-