Ситуація з медобслуговуванням на деокупованих територіях Харківщини стабілізується – облрада

Ситуація з медобслуговуванням на деокупованих територіях Харківщини стабілізується – облрада

Укрінформ
Ситуація з медичним обслуговуванням на деокупованих територіях Харківщини поступово стабілізується, пацієнтів із районів, де знищені медзаклади, госпіталізують у Харків.

Про це в ефірі національного марафону «Єдині новини» сказала радниця голови Харківської облради, волонтерка Наталія Попова, передає Укрінформ.

«На жаль, у Балаклії після перебування там окупантів зруйнована лікарня. Тому місцеве населення доводиться госпіталізувати в сусідні райони. Але загалом по медицині ситуація потроху стабілізується. В районах, де наразі відсутня повноцінна медична інфраструктура, пацієнтів веземо на територію міста Харкова», - повідомила Попова.

За її словами, місцева влада проводить підрахунки населення, щоб зрозуміти, скільки жителів залишається в деокупованих містах і селах, і яка потрібна допомога.

Вона наголосила, що у звільнені міста повертатися ще зарано, потрібно дочекатися відповідних офіційних повідомлень від районних військових адміністрацій.

«Величезні території заміновані, величезна кількість розтяжок. Вони (військові рф - ред.) і тікаючи хотіли, щоб жертв серед цивільних громадян було якомога більше», - зазначила Попова.

Читайте також: На деокупованій Харківщині йде розмінування та відновлення електропостачання

Як повідомлялося, до початку вересня на Харківщині було тимчасово захоплено майже третину області. В ході масштабного наступу ЗСУ вже звільнено більше 300 населених пунктів, зокрема міста Балаклія, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ і смт Великий Бурлук, Шевченкове, Дворічна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-