Ворог знищує Оріхів, місцева влада просить людей виїхати

Ворог знищує Оріхів, місцева влада просить людей виїхати

Фото
Укрінформ
Мешканців м.Оріхова Запорізької області просять евакуюватись, бо через постійні ворожі обстріли в місті зруйновано комунальну інфраструктуру.

Про це у Фейсбуці повідомила заступник міського голови Оріхова Світлана Мандрич, передає Укрінформ.

"Звертаюся ще раз до вас, мешканці "міцного горішка", бережіть себе і своїх близьких, а ще краще закликаю вас до евакуації, хоча б на декілька тижнів. Особливо сім'ї з дітьми та люди похилого віку. Дітям треба ходити до школи. А як ви бачите, ворог не дає можливості відновити роботу електромереж повною мірою. Періодично зникає зв'язок і відсутній інтернет. Звісно, без електроенергії не може бути і води. І як би нам не хотілося, але бувають моменти, коли свердловини, пропрацювавши після відновлення аж півтори години, знову вимикалися", - написала вона.

За тиждень від прильотів зруйнована водомережа у шести місцях, чотири пориви працівники "Водоканалу" ліквідували, ще на двох - очікуються матеріали, які замовили у м.Запоріжжі.

Місцева влада попереджає, що зима буде важкою.

"У місті не залишилось жодного багатоповерхового будинку, який би не постраждав від орківських снарядів. Повибивані вікна, двері. Частину будинків чекає довге відновлення, але тільки після того, як ворог залишить нашу землю. Газу немає (а в місті і селах більша частина будинків опалюється газом)", - написала представниця влади.

Мандрич повідомила, що міська влада підготувала та виносить на розгляд сесії програму підтримки мешканців певних категорій в частині надання безкоштовного твердого палива, у кого є твердопаливні котли.

"Провели перемовини з Міжнародним Червоним Хрестом, і Оріхівську громаду включено до програми підготовки до зими. Кожне домоволодіння, у якому залишились мешканці певних категорій, отримає кошти на придбання твердого палива або нагрівальних приладів, буржуйок та іншого, щоб пережити зиму", - запевнили в мерії.

Крім того, укладено Меморандум з БФ КАРІТАС, і 30 мешканців громади отримають безкоштовно пелети для опалювання.

Лише з початку вересня в Оріхові загинули від російських обстрілів п'ятеро мешканців громади і ще восьмеро зазнали поранень.

Минулого тижня проведена евакуація 20 осіб, які перебували на обслуговуванні у Центрі соціальних служб.

Читайте також: Військові рф обстріляли с РСЗВ Оріхів, загинула жінка

Раніше повідомлялось, що мешканці називають Оріхів "міцним горішком", а ворог обстрілює його щодня.

Фото: Фейсбук Світлани Мандрич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-