У МВС попередили мешканців Харківщини, що росіяни залишили міни та розтяжки

У МВС попередили мешканців Харківщини, що росіяни залишили міни та розтяжки

Укрінформ
На Харківщині окупанти спеціально залишали розтяжки і міни, жителям деокупованих територій слід бути дуже обережними.

Про це сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Зараз почалося розмінування звільнених територій Харківщини. Ми бачимо, що в населених пунктах ситуація достатньо складна. Міністерство внутрішніх справ направило додаткові сили ДСНС, вибухотехніків, поліції для розчистки цих територій», - сказав Денисенко.

Він звернувся до жителів всіх звільнених територій з проханням слідкувати за інформацією сайтів місцевих адміністрацій, органів місцевої влади, чи можна зараз і до яких населених пунктів повертатися.

«У першу чергу будуть розчищатися магістральні дороги, житлові будинки і об’єкти критичної інфраструктури для того, щоб можна було починати відновлювати життя, починати готуватися до опалювального сезону. Потім будуть проходити вже околиці, лісосмуги і так далі. В багатьох населених пунктах ситуація достатньо складна, фізично ми не можемо цю величезну територію пройти повністю у найкоротший період часу. Тому поки що, навіть якщо знаходитися в населених пунктах, треба бути дуже обережними», - застеріг радник МВС.

Також він застеріг громадян ходити до лісу, лісосмуг чи навіть через зарості трави, адже поки що незрозуміло, скільки може залишатися вибухових пристроїв після втечі росіян.

На питання, чи є факти навмисного залишення окупантами вибухонебезпечних предметів, він відповів ствердно.

«Такі факти є. Ми розуміємо, що вони спеціально залишали розтяжки, міни, і саме тому робота належить велика. Території величезні, і додаткові сили ДСНС і вибухотехніків заїхали і заїжджають на територію Харківщини», - пояснив Денисенко.

Також він наголосив, що зараз робити якісь узагальнення чи говорити про якусь статистику, де більш небезпечні місця, а де безпечніше, ще зарано, адже робота з розмінування тільки почалася.

Читайте також: Зі зламаними будинками та незламними людьми: Зеленський показав деокуповану Харківщину

Як повідомляв Укрінформ, у визволені в ході контрнаступу ЗСУ громади Харківської області вирушили перші автомобілі з гуманітарною допомогою.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-