Від початку війни ворог випустив по Дніпропетровщині 180 ракет, пошкоджені 2000 будинків

Від початку війни ворог випустив по Дніпропетровщині 180 ракет, пошкоджені 2000 будинків

Укрінформ
За 200 днів повномасштабної війни російські військові випустили по Дніпропетровській області 180 ракет та пошкодили понад 2000 будинків.

Про це під час брифінгу сказав перший заступник голови обласної військової адміністрації Володимир Орлов, передає кореспондент Укрінформу.

"Гатить агресор не тільки з ракет, а також с РСЗВ, артилерії, мінометів. Найбільше дісталося Нікопольському, Криворізькому та Синельниківському районам. Повністю зруйновано більш ніж пів сотні будинків, а також маємо пошкодження 2000 приватних осель та багатоповерхівок. Маємо також понівечену соціальну інфраструктуру: лікарні, дитсадки, школи", - повідомив він.

Крім того, Орлов зазначив, що область прийняла вже понад 320 тисяч переселенців, з них 76 000 дітей. Більшість поселилися в місті Дніпро та Кривий Ріг. Також є люди, які перемістились в межах області - це 65 тисяч осіб.

"Ми прийняли 74 підприємства із охоплених війною Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей. Частина компаній вже працюють. Печуть хліб, шиють, виготовляють спеціальне кріплення", – сказав перший заступник голови Дніпропетровської ОВА.

Читайте також: Загарбники обстріляли Синельниківський район Дніпропетровщини ракетами С-300

Також на Дніпропетровщину переїхали і медзаклади з Луганщини та Харківщини.

Щодо закладів освіти, то 90% шкіл працює дистанційно, решта - онлайн чи змішана. У школах Дніпропетровської області навчається понад 300 тисяч дітей.

Як повідомлялось, сили ППО в неділю, 11 вересня, збили ворожу ракету над Дніпропетровщиною.

Фото: Дніпропетровська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-