В Ужгороді за 30 років спостережень випала рекордна кількість опадів за добу

В Ужгороді за 30 років спостережень випала рекордна кількість опадів за добу

Фото
Укрінформ
В Ужгороді випала рекордна кількість опадів протягом останніх 30 років – підтопило низку вулиць, оскільки зливова каналізація не справилася із такою кількістю води.

Про це повідомили в Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.

"За даними спостережень авіаметеорологічної станції Ужгород, яка підпорядкована Закарпатському ЦГМ, 10 вересня 2022 року з 07:10 до 13:10 випало 81 мм опадів, що класифікується як надзвичайний дощ (стихійне метеорологічне явище ІІІ рівня небезпечності)", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі сучасними стандартними кліматологічними нормами, затвердженими Всесвітньою метеорологічною організацією, для АМСЦ Ужгорода середня місячна кількість опадів у вересні становить 68 міліметрів.

Як зазначили у міськраді, відхилення кількості опадів від норми склало 119%.

"Це майже рекордна кількість опадів за такий інтервал часу в Ужгороді протягом останнього тридцятиріччя (1991– 2020 рр.)", - повідомив начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук.

Як інформують у департаменті міської інфраструктури, на ліквідацію наслідків негоди у місті скерували працівників комунальних служб – водоканалу та КШЕПу.

Більше 100 звернень надійшло до водоканалу Ужгорода, працівники восьми бригад продовжують працювати над вирішенням проблем, із якими звернулися ужгородці.

Читайте також: В Ужгороді ліквідовують наслідки підтоплень

Ліквідовували негоду також працівники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Закарпатській області.

Як повідомлялося, через аномальну зливу та підтоплення в Ужгороді перенесли святкові заходи, приурочені Дню міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-