росіяни за добу обстріляли шість областей України

росіяни за добу обстріляли шість областей України

Укрінформ
російські агресори упродовж минулої доби, 9 вересня, здійснили обстріли шести регіонів України, на Харківщині 23 людини госпіталізовані з пораненнями.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 суботи, 10 вересня.

У Дніпропетровській області ворог ударив по трьох районах. По Дніпровському району росіяни били двома крилатими ракетами. Одну сили ППО збили. Інша влучила у два підприємства. Сталася пожежа. Пошкоджені виробничі будівлі, склади та обладнання. Постраждалих немає.

Нікопольський район двічі за ніч обстрілювала ворожа важка артилерія. Постраждалих немає.

По Синельниківському району зранку росіяни вдарили ракетами. Пошкоджено агропідприємство. Наслідки уточнюються.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 212 ворожих гелікоптерів та близько 52 250 загарбників

У Харківській області вночі агресори вдарили по Нововодолазькій громаді. Спалахнула пожежа в приватному будинку, одна людина загинула.

Протягом доби росіяни обстрілювали Ізюмський, Богодухівській, Лозівський та Чугуївський райони. Інтенсивних ударів ворог завдав, зокрема по лікувальній установі у Чугуєві, приватних будинках, господарських спорудах. За добу медики госпіталізували 23 людини з пораненнями від обстрілів, серед них троє дітей.

У Луганській області на Бахмутському напрямку ворог дещо знизив активність, штурмових дій не проводив. За ніч росіяни здійснили сім артилерійських і три мінометні обстріли. П'ять разів війська рф застосовували РСЗВ. Один ракетний удар здійснили у напрямку Костянтинівки.

У Донецькій області вночі загарбники обстріляли Костянтинівку, одна людина поранена. За минулу добу ворог обстріляв Авдіївку, Соледар, Ягідне, Новобахмутівку. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває. За добу на Донеччині двоє людей загинули і 5 були поранені.

Вночі Миколаїв зазнав обстрілів. Інформація про пошкодження уточнюється. Зранку, близько 05:30, зафіксовані ворожі обстріли за межами сіл Червона Долина і Широке Широківської громади. Постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Інформація про пошкодження та постраждалих уточнюється.

За інформацією оперативного командування "Південь", росіяни випустили крилату ракету Х-31 з літака по відкритій місцевості у Вознесенському районі. Без жертв.

Читайте також: Ворог перекинув на Херсонщину 1300 «кадирівців»

У Херсонській області ситуація важка, тривають активні бойові дії. Загарбники знову обстріляли Бериславський район, є пошкодження та руйнування будинків, уламками снарядів поранено місцевих жителів. На визволених територіях Херсонобленерго відновлює електропостачання після масованих ворожих обстрілів. Спільними зусиллями обленерго та обласної військової адміністрації у Кочубеївській громаді створено опорний пункт, працюють аварійно-відновлювальні бригади, доставлені енергетичне обладнання та матеріали.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-