На Харківщині вдвічі зросла захворюваність на COVID-19 – ОВА

На Харківщині вдвічі зросла захворюваність на COVID-19 – ОВА

Укрінформ
На Харківщині вдвічі зросла захворюваність на COVID-19 у порівнянні з літнім періодом.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації з посиланням на дані директора департаменту охорони здоров’я Максима Хаустова, передає Укрінформ.

«Порівняно з літнім періодом захворюваність на коронавірус в регіоні зросла вдвічі. Протягом минулої доби діагноз COVID-19 підтверджено у 81 жителя Харківщини. При цьому за добу одужало 11 хворих», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Кіровоградщині фіксують стрімке зростання хворих на COVID-19

За даними адміністрації, станом на 9 вересня в лікарнях області перебуває 243 пацієнти з підтвердженим захворюванням на коронавірус.

«Упродовж останніх тижнів на Харківщині спостерігається тенденція до зростання нових випадків захворювання на коронавірус. Наразі допомога пацієнтам із COVID-19 надається у 10 лікарнях. Всього ліжок, виділених під COVID, - 1995, із них 1663 ліжка забезпечені подачею централізованого кисню. На сьогодні зайнятість ліжок складає 13,1%», - повідомив Хаустов.

Читайте також: Коронавірус на Київщині: кількість госпіталізацій за тиждень зросла більш як на 48%

Також він зауважив, що в Харківській області працює 105 пунктів щеплення. Всі пункти забезпечені вакциною CoronaVac у достатній кількості, є вакцини Janssen і Comirnaty Tris від Pfizer.

Від початку вакцинальної кампанії в області проведено понад 2,8 млн щеплень. Отримали лише одну дозу 73,6 тис. осіб, дві дози – 1,1 млн, додаткову дозу – майже 2 тис., бустерну – понад 592 тис.

Читайте також: Для лікування COVID-пацієнтів МОЗ підготувало майже 40 тисяч ліжок з киснем

Як повідомлялося, наприкінці липня в Україні підтвердили циркуляцію штаму Омікрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-