На вихідні в Україні прогнозують прохолодну і дощову погоду

На вихідні в Україні прогнозують прохолодну і дощову погоду

Укрінформ
В Україні погода на вихідних буде похмурою майже у всіх регіонах і з великим діапазоном денних температур — від +10…+12° на півночі та в центрі до +20…+22°на півдні.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Зокрема, у суботу, 10 вересня, насолодитися м'яким осіннім теплом зможуть лише жителі Криму, Херсонської та Одеської областей — термометри там покажуть +23…+24°. У Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях буде прохолодніше, але також доволі комфортно — +17…+19°. У західних регіонах, Харківській та Вінницькій областях очікується до +16…+18°, на Волині та у Рівненській області — +14…+16°. А у Житомирській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській, Кіровоградській та Київській областях вдень прогнозується лише +10…+12°.

Практично на всій території країни в суботу очікуються опади, ясно буде лише в Донецькій, Луганській, Харківській та Запорізькій областях. Найсильніші дощі пройдуть у Чернігівській, Івано-Франківській та Житомирській областях, грози — на Закарпатті, у центрі та на півдні.

В неділю, 11 вересня, у Волинській, Рівненській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях термометри вдень покажуть лише +11…+14°. У центральних та західних регіонах очікується +15…+17°, на сході — +17…+19°, на півдні — +22…+23°. Сонячно буде лише у Донецькій та Луганській областях, на решті території пройдуть дощі, на півдні та південному сході — з грозами.

Погода на початку тижня по всій Україні буде похмурою та дощовою. У Вінницькій, Кіровоградській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Житомирській, Волинській та Київській областях синоптики обіцяють +11…+13°. На решті території країни температура повітря відповідатиме вересневій нормі: +13…+15° — у західних областях, +16…+18° — у центрі, +20…+21° — на сході.

Читайте також: Мер Миколаєва розповів, як місто готується до опалювального сезону під щоденними обстрілами

Згідно з народними прикметами, якщо на Анну Пророчицю, 10 вересня, була тепла й суха погода, то вважалося, що зима тоді буде пізньою і м'якою, без морозів. Обов'язково дивилися на берези: якщо листя починало жовтіти ближче до верхівки, весна мала бути ранньою.

У неділю, 11 вересня, варто поспостерігати за поведінкою птахів: клин журавлів у небі віщував предкам сніжну зиму і швидке похолодання, а шпаки, що розгулюють галявинами — затяжне бабине літо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-