На Запоріжжі загарбники блокують на блокпостах гуманітарні вантажі

На Запоріжжі загарбники блокують на блокпостах гуманітарні вантажі

Укрінформ
Українська влада уже четвертий день не може доставити гуманітарні вантажі на тимчасово окуповані території Запорізької області.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Уже четвертий день ми не можемо доправити до тимчасово окупованих територій Запорізької області гуманітарний вантаж у вигляді медикаментів, засобів гігієни. Його не пропускають на російському блокпосту в Василівці”, - сказав Федоров.

Він додав, що за останні 6 місяців загарбники не привезли на захоплені території жодної коробки з медикаментами для гемодіалізних, інсулінових та хронічних хворих. Запас ліків є, але його вистачить на кілька тижнів.

Він додав, що через пошкодження магістрального газопроводу в Мелітополі та багатьох інших населених пунктів вже два місяці немає газу. Відремонтувати газопровід не можна через активні бойові дії, які ведуться в районі Оріхова.

“рашисти розпочали роботи по прокладанню якогось газопроводу, але точно вони не встигнуть до початку опалювального сезону”, - додав мер.

Також в місті є перебої з електропостачанням, водою, мобільним зв’язком та інтернетом.

Він зауважив, що створено центр соціальної допомоги на території Запоріжжя, де перш за все, реєструються всі, хто евакуюються, аби отримати матеріальну та гуманітарну допомогу. "І лише 30% з тих, хто виїхав з Мелітополя, чули про те, що у Запоріжжі створено таких центр. Тож ми маємо комунікувати з тими, хто залишився, маємо давати об’єктивну інформацію, бо ворог буде промивати мізки”, - заявив мер.

Читайте також: Обстріл пункту видачі гумдопомоги на Запоріжжі: місцеві розповіли подробиці

Як повідомлялось, в Мелітополі було знищено два штаби: перший - штаб “єдиної росії”, який проводив підготовку до фейкового референдуму і другий - штаб, який розміщувався в загальноосвітній школі. Також днями було знищено будівлі трьох колаборантів, які були учасниками виборчого процесу та керівниками фейкових структур, комунальних підприємств. Мова йде про директора Водоканалу, колишню квартальну, яку звільнили в 2020 році за проросійські погляди, та членкиню комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-