Загарбники не готові бігти з Мелітополя, бо він є важливим логістичним центром - мер

Загарбники не готові бігти з Мелітополя, бо він є важливим логістичним центром - мер

Укрінформ
Ворожа армія не готова вийти з тимчасово окупованого Мелітополя, адже вважає його важливим логістичним центром. Тож буде захищати його до останнього.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Мелітополь окупанти обрали як одне з ключових міст. Причин кілька: перш за все, - Мелітополь історично є логістичним вузлом півдня України. Через місто проходить дві траси державного значення, велика залізнична розв'язка. Деокупація Мелітополя - це ключ до деокупації всього півдня України. Без деокупації Мелітополя - це неможливо. Для рашистів буде несподіванкою, коли наші ЗСУ підійдуть до Мелітополя і наші сили спротиву почнуть їх вижигати зсередини. Але бігти з нього вони не готові. Вони вважають Мелітополь для себе принциповим логістичним центром, який вони будуть захищати”, - сказав Федоров.

Міський голова також додав, що в цілому в Мелітополі та районі базуються тисячі одиниць техніки, десятки тисяч солдатів. Наразі їхня концентрація збільшена також в Василівському районі та Приморську.

Читайте також: російські хакери атакують сайти освіти Мелітополя - хочуть зірвати дистанційне навчання

“Вони є в тракторних бригадах, ховають техніку в ангарах, де раніше ховали сільгосппродукцію, але наші люди про все інформують”, - додав мер.

Що стосується колаборантів, то в Мелітополі силовими структурами за заявами української вдали порушено більше 15 карних справ проти колаборантів, їм вручено підозри (заочно). Під час досудового розслідування були зроблені санкції щодо накладання арешту на майно колаборантів.

Федоров запевнив, що буде викладено список всіх колаборантів. Це сотні людей, серед яких є і вчителі, які пішли на співпрацю, і головні бухгалтери, які працюють у ворога на комунальних підприємствах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-