На Харківщині зруйновані або пошкоджені близько 3 тисяч багатоповерхівок – ОП

На Харківщині зруйновані або пошкоджені близько 3 тисяч багатоповерхівок – ОП

Фото
Укрінформ
У Харківській області внаслідок обстрілів російськими військами зруйновано або пошкоджено 2927 багатоповерхівок і 4819 приватних будинків.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі за результатами поїздки на Харківщину, передає Укрінформ.

«Загалом у Харківській області повністю зруйновані 139 багатоповерхівок та 359 приватних будинків. Пошкоджені обстрілами 2788 багатоповерхівок та 4460 приватних будинків. Відновлення житлової інфраструктури потребує і відповідної безпекової ситуації, тому поки ми напрацьовуємо план», - зазначив посадовець.

Тимошенко поінформував, що під час чергової робочої поїздки на Харківщину ознайомився з реконструкцією двох зруйнованих унаслідок обстрілів багатоповерхівок.

За його словами, важливо, що там не просто усувають пошкодження - лагодять покрівлю та замінюють вікна, а й проводять термомодернізацію, тобто повну модернізацію будинку.

Водночас заступник керівника ОП зауважив, що регулярно проводить зустрічі з міжнародними партнерами, щоби реалізувати Fast recovery plan, який передусім розрахований на швидке відновлення житлового фонду, шкіл, дитсадків, лікарень і комунальних мереж.

«Харківщина точно буде звільнена та відбудована! Ми вже це реалізуємо!» - наголосив Тимошенко.

Читайте також: У звільнене селище Рогань на Харківщині повернулися 80% жителів - ОП

Як повідомлялося, на Харківщині Збройні сили України визволили понад 20 населених пунктів, загалом на Харківському та Південно-Бузькому напрямках визволено від загарбників понад 700 кв. км.

Фото: Телеграм Кирила Тимошенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-