Державі повернули землі на Київщині вартістю понад 200 мільйонів

Державі повернули землі на Київщині вартістю понад 200 мільйонів

Укрінформ
Прокуратура забезпечила повернення державі землі вартістю понад 200 млн грн на території ландшафтного заказника «Бориспільські острови».

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

​​«Бориспільською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення у державну власність земельних ділянок водного фонду в адміністративних межах Вороньківської сільської ради Бориспільського району», - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що у приватну власність фізичних осіб було безоплатно відведено земельні ділянки площею понад 8 га для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель водного фонду. Надалі вони оформили право приватної власності на вказані землі, вартість яких перевищує 200 млн грн.

Однак відведення відбулося з порушенням вимог земельного, водного та природоохоронного законодавства, оскільки зазначені землі являють собою безіменний острів Канівського водосховища та належать до категорії земель водного фонду.

До того ж ділянка розміщена в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Бориспільські острови».

Читайте також: Міноборони повернуло землю колишнього полігону в Одеській області

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою. Суд підтримав її позицію та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

На даний час земельні ділянки повернуто державі, наголошують у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Київська обласна прокуратура забезпечила повернення державі нерухомого майна кардіологічного санаторію Національної академії наук України вартістю 188 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-