Черга, тиснява, сварки: у Маріуполі запустили єдиний на все місто шкільний автобус

Черга, тиснява, сварки: у Маріуполі запустили єдиний на все місто шкільний автобус

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі запустили один шкільний автобус на декілька сотень дітей, тому на місці утворилися черга і тиснява. 

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Прямо зараз. Знову в (табір) школу. В Маріуполі запустили перший шкільний автобус. Перший та єдиний. Один на декілька сотень дітей, яких зобов’язано ходити до школи. То похід в школу тепер так. В чергу, давку, скандали та під наглядом поліцаїв», - написав Андрющенко.

Читайте також: Під Маріуполем росіяни змінюють номери автівок на українські - бояться сил опору

Він підкреслив, що школи при загарбниках – це не освіта, а «частина системи таборів та морального катування українців».

Радник мера оприлюднив відповідну світлину з місця події.

Як повідомлялося, у Маріуполі російськими загарбниками знищена вся інфраструктура громадського транспорту, близько 90% не підлягає ремонту. За інформацією міської ради, 259 автобусів, тролейбусів та трамваїв пошкоджено, близько 90% повністю знищені та не підлягають оновленню. Більш-менш вцілілий транспорт загарбники відремонтували та відправили його до Донецька.

Читайте також: У школах Маріуполя дітям забороняють говорити про війну

У Маріуполі замість гучно анонсованих загарбниками 16 шкіл 1 вересня відкрили п’ять. Місто наразі залишається наднебезпечним, бо 120-мм міни лежать просто посеред вулиць. У тому числі на вулиці, по якій діти мають іти в школу щодня.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-