Загарбники готують провокації у Мелітополі - оприлюднили координати шкіл

Загарбники готують провокації у Мелітополі - оприлюднили координати шкіл

Укрінформ
російські загарбники можуть влаштувати провокації у навчальних закладах тимчасово захопленого Мелітополя і звинуватити в цьому ЗСУ.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за його словами, на сайті міноборони рф оприлюднені координати навчальних закладів Мелітополя, по яких начебто будуть задані удари «з боку ЗСУ».

«міністерство оборони рф випустило статтю, що ЗСУ готуються до диверсій в школах Мелітополя, розмістивши всі їх координати. Ми розуміємо навіщо вони це зробили, щоб пояснити низьку явку до шкіл та прикрити свої майбутні провокації», - сказав Федоров.

За його словами, такого 1 вересня, як цьогоріч, у Мелітополі не було ніколи. Всі школи були оточені військовими, вхід в школи був через металошукачі, а батьків до навчальних закладів майже не пускали. В цьому році точно не будуть працювати 5 шкіл в Мелітополі, де зараз розташовані казарми та склади боєприпасів загарбників, зазначив мер.

Також він додав, що діти здебільшого не ходять до шкіл, але росіяни продовжують тиснути на батьків, погрожуючи штрафами та позбавленням батьківських прав.

«Сьогодні кілька інтернатів нашого міста готують до повного пансіону школярів, яких відберуть від батьків», - сказав Федоров.

Міський голова нагадав, що у Запоріжжі відкрито освітній хаб Мелітополя - майданчик для освітян і дітей, на базі якого вони зможуть навчати і навчатись онлайн.

Читайте також: У Мелітополь із росії завезли понад пів тисячі вчителів - вони змушують дітей співати гімн рф

Як повідомлялося, на сьогодні більш ніж 60% вчителів виїхали із захопленого Мелітополя та можуть безперешкодно викладати онлайн.

Фото: ria-m.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-