Прокуратура відкрила справу через поранення дітей у Чернігові на виставці

Прокуратура відкрила справу через поранення дітей у Чернігові на виставці

Укрінформ
Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом поранення дітей у Чернігові на виставці зброї.

Про це поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 3 вересня 2022 року у Чернігові під час проведення виставки зброї військовослужбовці тероборони показували цивільному населенню зброю та боєприпаси, і під час цього один з боєприпасів здетонував.

«У результаті цього було травмовано п’ятеро осіб, серед них - четверо дітей віком від 2 до 12 років», - зазначається у повідомленні.

Наразі потерпілі перебувають у лікарні з тілесними ушкодженнями різних ступенів тяжкості. Триває огляд місця події, допит свідків, вилучення зброї та боєприпасів, вирішується питання щодо затримання причетних до злочину осіб у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їм про підозру.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР.

Як повідомлялося, у неділю у Чернігові на Валу на виставці боєприпасів біля історичного музею близько 13:30 пролунав вибух. Станом на 14 годину було відомо про двох постраждалих дітей. За даними голови ОВА В’ячеслава Чауса, 2-річний хлопчик перебуває у реанімації.

За попередніми даними, у руках одного з дітей вибухнув ручний протитанковий гранатомет. На місці надзвичайної події працюють правоохоронці.

За інформацією ЗМІ, кількість постраждалих унаслідок вибуху гранатомета на виставці біля музею у Чернігові зростає: стало відомо про четверту поранену дитину, а також травмувалося кілька дорослих.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-