У Бучі поховали загиблих під час російської окупації міста

У Бучі поховали загиблих під час російської окупації міста

Фото
Укрінформ
2 вересня на цвинтарі в Бучі Київської області відбулося поховання українців, убитих російськими загарбниками під час окупації міста в лютому-березні.

Про це повідомило Суспільне, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми закінчуємо поховання незабраних тіл. Чому я кажу "незабрані", бо деякі тіла ідентифіковані, але родичі не звернулися і їх не забрали. У цьому секторі таких буде 76 могил. Це люди, які померли під час окупації Бучі, а також були застрелені на території району", - розповіла заступниця міського голови Бучі Михайлина Скорик-Шкарівська.

За її словами 2 вересня відбулося прощання з 13 загиблими. Серед них були ті, хто дістав вогнепальні кульові поранення, деякі тіла обгоріли.

На сторінці Бучанській міськраді у Фейсбуку уточнили, що на кладовищі поховали 15 тіл.

Загалом, за даними міської ради, в Бучанському районі через дії з боку загарбників загинули близько 1100 людей, з них 419 - з громади міста. "Цифри є неточними, адже тіла досі ексгумують, а щодо більшості похованих слідство встановлює причини смерті", - вказується в повідомленні.

Читайте також: СБУ зібрала докази на ще одного «кадирівця», який убив п'ятьох цивільних у Бучі

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня у селі Здвижівка Бучанського району Київської області було виявлено тіло ще одного закатованого росіянами чоловіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-