Перші 18 реанімобілів, придбаних у межах ініціативи Олени Зеленської, їдуть у регіони

Перші 18 реанімобілів, придбаних у межах ініціативи Олени Зеленської, їдуть у регіони

Фото
Укрінформ
Перші 18 карет швидкої допомоги типу С, закуплені в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської, поїдуть у Сумську, Харківську, Миколаївську, Чернігівську та Рівненську області.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ. 

Зазначено, що автівки обладнані всім необхідним для швидкої й безпечної доставки тяжкопоранених до лікарні: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.

«Очевидно, згадані області, куди поїдуть реанімобілі, вибрані невипадково – переважно вони під постійними артилерійськими та ракетними обстрілами. Наприклад, Сумщина має кордон з російською федерацією і ледь не щодня росіяни обстрілюють прикордонні райони. Для надання медичної допомоги – на місці подій чи під час транспортування – потрібні добре оснащені автівки, які мають велику прохідність. Власне, «швидкі» типу С є такими», – сказала заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Читайте також: Україна купила перші 24 реанімобілі у межах ініціативи Олени Зеленської

Як додала лікарка Харківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ольга Секлій, такі автівки зараз особливо стануть у нагоді.

«Найчастіше доводиться рятувати людей із численними вибуховими пораненнями від голови до кінцівок. От молодий чоловік 22 років випадково потрапив під обстріл, ми його ледь врятували: зупиняли кровотечу, підтримували пульс у магістральних артеріях, відновлювали прохідність дихальних шляхів<… > У такі моменти оснащені «швидкі» мають вирішальне значення», – розповіла вона.

Перші 18 реанімобілів, придбаних у межах ініціативи Олени Зеленської, їдуть у регіони / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Напередодні другого Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 23 липня, ініціаторка події Олена Зеленська оголосила про збір коштів на «швидкі» для України – через фандрейзингову платформу United24.

Збір коштів на автомобілі швидкої допомоги триває. Станом на 2 вересня зібрано 6,46 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-