Україна купила перші 24 реанімобілі у межах ініціативи Олени Зеленської

Україна купила перші 24 реанімобілі у межах ініціативи Олени Зеленської

Укрінформ
У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської із фандрейзингу коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги вже придбані перші 24 реанімобілі.

Про це інформує пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

«Придбані перші 24 реанімобілі в межах ініціативи Олени Зеленської. Незабаром вони поїдуть рятувати життя в Запорізьку, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Харківську, Чернігівську, Одеську області», - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що раніше було відкрито збір коштів на фандрейзинговій платформі UNITED24. Станом на сьогодні, зібрано 220 млн гривень. На частину цих коштів, а саме на 52,8 млн гривень, ДП «Медичні закупівлі України», придбали перші 24 реанімобілі. Незабаром вони будуть передані закладам екстреної медичної допомоги семи областей.

Читайте також: Зеленська заявила про запуск проєкту “Реабілітація травм війни в Україні”

Зі свого боку міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що українські медики щодня рятують життя тисячам українців, а бригади екстреної медичної допомоги першими прибувають на місце події та роблять усе необхідне, щоб допомогти.

«Водночас ворог не припиняє атакувати наші лікарні та «швидкі». Щотижня маємо втрати, зокрема і в автопарку «екстренки», особливо у прифронтових областях та там, де відбуваються активні бойові дії. Тож придбані швидкі будуть скеровані у прифронтові регіони та регіони, що активно залучаються для надання медичної допомоги пораненим”, - зазначив він.

За інформацією міністерства, ці авто обладнані всім необхідним, щоб швидко і безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.

Читайте також: Через платформу UNITED24 вже зібрали понад 6 мільярдів – Зеленський

«Збір коштів на реанімобілі триває на сайті UNITED24. Долучитися може кожен охочий», - уточнюють у МОЗ.

Як повідомлялося, у Міністерстві культури та інформаційної політики України поінформували, що на Саміті перших леді та джентльменів зібрали 120 млн гривень на автомобілі швидкої медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-