У Харкові довелося міняти більше двох кілометрів водоводів, зруйнованих ворожими обстрілами

У Харкові довелося міняти більше двох кілометрів водоводів, зруйнованих ворожими обстрілами

Укрінформ
У Харкові комунальники від початку повномасштабного вторгнення загалом переклали більше 2 кілометрів водоводів, зруйнованих російськими обстрілами.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

«У Харкові відновили повністю зруйновані ділянки трубопроводів після прямих влучань та обстрілів водоводів загальною довжиною 2,3 тис. погонних метрів», - ідеться в повідомленні.

Як поінформував заступник гендиректора з експлуатації водопровідного господарства КП «Харківводоканал» Владлен Волков, серед найбільш постраждалих районів - Київський, Салтівський, Шевченківський, Немишлянський та Індустріальний (5 із 9-ти - ред.).

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення підприємству потрібно було оперативно відновлювати об’єкти, які ворог практично повністю зруйнував, однак гостро не вистачало кадрів, бо багато працівників просто не могли дістатися в місто з області. Волков зауважив, що на повну потужність КП запрацювало за два місяці: вдалося сформувати бригади та запастися необхідними матеріалами.

Крім того, розповідають на підприємстві, запровадили такі методи ремонту трубопроводів, за яких подача води не припинялася.

«Незважаючи на бойові дії, заплановано перекласти 10 км технічно зношених ділянок мережі», - зазначив Волков.

Читайте також: Загарбники знову обстріляли Харків: мер каже про пряме влучання у житловий будинок

Як повідомлялося, за словами мера міста Ігоря Терехова, попри щоденні обстріли та ракетні удари комунальники переклали 70 км тепломереж, а загалом запланували реконструкцію 200 км, також готують до зими котельні, які серйозно постраждали внаслідок агресії росії.

Близько 60 багатоповерхових будинків у Харкові через значні руйнування, завдані військами рф, підготувати до зими неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-