Суд у Львові відпустив під особисте зобов’язання підозрюваних у продажі гумдопомоги волонтерів

Суд у Львові відпустив під особисте зобов’язання підозрюваних у продажі гумдопомоги волонтерів

Укрінформ
Суд у Львові відпустив під особисте зобов’язання двох волонтерів, яких правоохоронці підозрюють у продажі гуманітарної допомоги (автомобілів для потреб ЗСУ).

Про це повідомляє Zaxid.net, передає Укрінформ.

«У вівторок, 30 серпня, Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку. Суд відпустив їх під особисті зобов’язання на один місяць», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 67-річний Дзиндра є відомим львівським художником і громадським діячем, засновником «Музею ідей», а 64-річний Музичук підприємець.

На засіданні суду на підтримку волонтерів виступили депутати Львівської обласної та міської ради.

Читайте також: У столиці псевдоволонтера підозрюють у привласненні внесків для ЗСУ

Як повідомлялося, ​за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом львів’янам у продажі товарів гуманітарної допомоги, вчиненому у значному розмірі, під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, схему організував львівський художник, який долучився до волонтерського руху. Правоохоронці вважають, що фігуранти ввозили на територію України автомобілі на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги, оформляли машини на адресу благодійного фонду для потреб військовослужбовців ЗСУ, але замість безоплатної передачі підрозділам ЗСУ підшуковували покупців на іномарки.

За даними слідства, задокументовано факт продажі «волонтерами» чотирьох автомобілів на загальну суму 20,7 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-