У більшості навчальних закладів Сумщини навчання відбуватиметься за змішаною формою - ОВА

У більшості навчальних закладів Сумщини навчання відбуватиметься за змішаною формою - ОВА

Укрінформ
У більшості навчальних закладів Сумщини навчання з 1 вересня почнеться за змішаною формою, школи на прикордонних територіях працюватимуть виключно онлайн.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

«На сьогодні у нас заплановане засідання обласної комісії, яка буде приймати остаточне рішення (щодо того, скільки шкіл відкриються і в якому форматі навчатимуться діти, - ред.), після чого буде видане розпорядження по кожному навчальному закладу, де буде зазначена форма навчання. В основному це буде змішана форма в тих навчальних закладах, які мають можливість організувати укриття чи бомбосховище. Деякі школи відкриються виключно в онлайн-режимі. Це 25-кілометрова зона від кордону з рф», - сказав Живицький.

Він зауважив, що ворог практично щодня обстрілює Сумщину з мінометів, артилерії, РСЗВ, гранатометів. За його даними, «глибина» цих обстрілів не перевищує 15 км.

Живицький зазначив, що ще два тижні тому батьки школярів активно виступали проти офлайн-занять, але наразі підтримують відкриття шкіл, вважаючи, що в обладнаному сховищі буде безпечніше перебувати під час повітряної тривоги, ніж удома без нагляду дорослих, які перебувають на роботі.

Також, за даними голови ОВА, з працівників освіти, які виїздили під час бойових дій, більше 90% повернулися в область.

Читайте також: Ворог обстрілював громади Сумщини із САУ та мінометів

Як повідомлялося, військові російської федерації продовжують обстрілювати прикордоння Сумської області. Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Есманьська, Шалигінська, Буринська, Зноб-Новгородська громади. Жертв немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-