На Черкащині облаштували майже 600 укриттів у закладах освіти

На Черкащині облаштували майже 600 укриттів у закладах освіти

Укрінформ
В разі повітряних тривог на Черкащині рекомендовано для використання 598 укриттів у закладах освіти, що становить близько 60% від загальної кількості закладів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник головного управління освіти й науки Черкаської ОВА Валерій Данилевський.

"У разі повітряних тривог дітей укриватимуть у 44 захисних спорудах цивільного захисту, які перебувають на балансі закладів освіти, 507 найпростіших укриттях та 47 інших суб’єктів господарювання. В цілому у закладах вищої та фахової передвищої освіти – 26 укриттів, професійної (професійно-технічної) освіти – 21, загальної середньої освіти – 318, дошкільної освіти – 216, в інших закладах – 17", - сказав Данилевський.

За його словами. комісіями, які були створені органами місцевої влади, завершується огляд стану готовності закладів освіти (в тому числі і укриттів) до нового навчального року. Практично готові до використання 402 укриття закладів освіти та споруд інших суб’єктів господарювання. На 196 обʼєктах завершуються ремонтні роботи щодо приведення їх у повну відповідність до вимог та їх дооснащення.

Всього у Черкаській області із 478 закладів загальної середньої освіти з 1 вересня у звичайному (офлайн) режимі надаватимуть освітні послуги 89 закладів загальної середньої освіти, дистанційному (онлайн) – 177, змішаному – 212.

Читайте також: Близько 50% шкіл облаштовані укриттями - Міносвіти

Як повідомлялося, влада не рекомендує проводити 1 вересня у школах святкові лінійки з нагоди Дня знань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-