Посягання на територіальну цілісність: Одеський суд зобов'язав чоловіка читати історичні книги

Посягання на територіальну цілісність: Одеський суд зобов'язав чоловіка читати історичні книги

Укрінформ
Приморський суд Одеси виніс вирок обвинуваченому за посягання на територіальну цілісність України та дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, – засудити до позбавлення волі на 3 роки умовно та прочитання двох книг.

Вирок внесений до Єдиного державного реєстру судових рішень, передає Укрінформ.

«Затвердити угоду, укладену між прокурором відділу Одеської обласної прокуратури Артуром Крисанем та обвинуваченим Особа_1 про визнання винуватості у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110 ККУ. Особа_1 визнати винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 109 ККУ, та призначити йому покарання… у вигляді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна. На підставі ст. 75 ККУ Особа_1 звільнити від відбування призначеного покарання з випробувальним строком 3 роки», - йдеться у вироку, винесеному суддею Віктором Попревичем.

Зазначається, що суддя також зобов’язав злочинця «прочитати твори Сергія Плохія «Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності» та Романа Іваничука «Орда» і повідомляти Службу з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Читайте також: Одеський суд зобов'язав двох крадіїв читати Марка Твена і Шевченка

У вироку судді Попревича, констатовано, підсудний визнав свою провину в неодноразовому оприлюдненні у загальнодоступній соціальній інтернет-мережі «Одноклассники» публікацій, які містили публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та зміни меж території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-